سواد کسب و کار
با توجه به جوان بودن جامعه ایرانی و نرخ بیکاری در کشور عزیزمان باید مفهوم جدیدی را بیابیم تا باور کارمندی را از جوانان کشورمان بگیرد و نهال خلاقیت و ایده های نو آنها را آبیاری کند .بنابراین باید مفهوم کارآفرینی را به طور کاربردی به نوجوانان آموزش دهیم، چرا که در این سن افراد می توانند مهارت های مهمی را یاد بگیرند تا آینده شغلی شان تضمین شود.
در دوران کودکی همهی ما یک سوال چالش برانگیز وجود داشت: دوست دارید در آینده چه کاره شوید؟
نسل جدید بچهها به دنبال یک شغل مطمئن با درآمد ثابت نیستند، آن ها می خواهند بخشی از یک کار بزرگ باشند که جهان را متحول می کند. آموزش کارآفرینی به بچهها باعث می شود این موضوع در وجود آن ها نهادینه شود و در سراسر عمر همیشه مانند یک کارآفرین به جهان بنگرند. درست است که بچهها تمام جزییات راه اندازی یک کسب و کار را نمی توانند درک کنند اما آنها باهوش و خلاق هستند و با آموزش مفاهیم اولیه کسب و کار به آنها می توانیم در مسیر انتخاب شغل آیندهشان در کنارشان باشیم.
در انتهای مسیر موفقیت و برای رسیدن به رشد کامل، یادگیری سواد کسب و کار، اهمیتش آنجاست که بدانیم عرصه کاربرد همهی مهارتهای فردی، گروهی و اجتماعی، کسب و کار و شغل ماست. در واقع آموزش سایر مهارتها برای یافتن مسیر شغلیِ مناسب طراحی شده است، پس با یادگیری مفاهیم کسب و کار، پازل موفقیت تکمیل می شود. از این رو سامانه آموزشی بیستا، در ترسیم نقشه راهِ رسیدن به موفقیت، آموزش سواد کسب و کار را به عنوان آخرین دوره آموزشی با عنوان کاربیستا پنج طراحی کرده تا نقش خود را در این چرخه مهم بطور کامل ایفا کرده باشد.
از کجا شروع کنم
برای اینکه آموزش مهارت های فردی رو شروع کنی باید اول از همه هدف خودت رو مشخص کنی
فایده آموزش مهارت های فردی و بین فردی چیه؟
کنار آمدن با فشارهای زندگی، داشتن زندگی هدفمند و انعطاف پذیر برای مواجهه با مشکلات زندگی، برقراری تعامل سازنده با دیگران با بیشترین سود و کمترین ضرر به خود و دیگران، روابط بین فردی بالنده و رشددهنده با کمترین کشمکش و تعارض، خروج از بحران های زندگی با مدیریت صحیح و بیشترین مصلحت روش انتخابی و برآمدن از پس مسئولیت های فردی و اجتماعی در زندگی، همواره بخشی از واقعیت زندگی انسان بوده است که در ادوار مختلف به اشکال گوناگون نمود و بروز داشته است.
چطور باید یاد بگیرم؟
در آموزش مهارت های زندگی، هدف اصلی تغییر رفتار مخرب به سازنده است. این مهارت ها باید از دوران پیش از دبستان شروع شود و به نوعی در مدرسه و سربازی و دانشگاه و حتی مراحل بعدی زندگی در اجتماع، مداوم آموزش و بازآموزی انجام بگیرد اما متاسفانه هم به دلیل ناآگاهی والدین از اصول فرزندپروری و هم اهمیت ندادن به این جنبه بسیار مهم آموزشی از سنین پیش از دبستان، این مهارت ها از کودکی در وجود کودکان نهادینه نمی شود و امکان یادگیری آسان آنها در کودکی از بین می رود.